LÅN TIL BOLIG – FÅ DE VIGTIGSTE INFO HER

Næsten alle mennesker i Danmark optager et lån til bolig i en eller anden grad, når de køber hus.

Hvor laver man et lån til sin bolig?

Når man køber et hus, har man mulighed for at låne penge til dette forskellige steder. Det billigste og det, der klart anbefales, er at låne pengene i kreditforeningen samt banken. Grunden til, at der anbefales to steder er, at man maksimalt kan låne 80 % af boligens værdi i kreditforeningen. Det resterende lånes således i banken på et boliglån.

Boligen skal godkendes, inden man kan få lån til bolig

Når man har købt bolig og skal optage lån, skal kreditforeningen godkende boligen til belåning. Det er forskelligt, om det er en ejendomsmægler, banken sender ud, eller om kreditforeningen selv besigtiger ejendommen.

Langt de fleste boliger godkendes til lån. Man kan sige, at boligen skal være noget nær ubeboelig, før den ikke bliver godkendt. Samtidig skal det siges, at kreditforeningerne er blevet mere kritiske med at godkende.

De kan eksempelvis vælge at sige, at de kun vil belåne en bolig med 40 % eller 60 %, fordi de mener, at standen ikke er god nok. Det bevirker, at køberne så skal belåne et større beløb i banken.

Dårlig ide at belåne bolig med pantebreve

Der er desværre nogle mennesker, der har belånt deres hus med pantebreve. Det vil jeg kraftigt fraråde, da det er meget dyrere. I de få tilfælde, det sker, er det som regel købere, der har fået nej til at købe af banken.

Når banken siger nej til lån til bolig, er det som regel fordi økonomien ikke er god nok. Så er det ikke ligefrem smart at belåne huset med meget dyrere lån. Risikoen for at ende i en tvangsauktion, hvis man vælger denne løsning, er desværre stor.

Man kan altid se hvor meget gæld der er i ens ejendom på http://www.tinglysning.dk. Dette er gratis.

Rådgivning omkring lån til bolig er vigtig

Når man skal vælge, hvilket lån man ønsker i kreditforeningen, er det vigtigt, at man får den rigtige rådgivning herom. Denne rådgivning yder banken. Vær opmærksom på omkostninger og gebyrer, fordi det er her, banken virkelig lader kunderne betale.

Flere og flere bruger en uvildig rådgiver til at sparre med i forbindelse med køb af hus og valg af lån til bolig. Det gør de for at undgå at betale unødvendige udgifter både til bank, ejendomsmægler og advokat.

Jeg er uvildig rådgiver og hjælper mange mennesker igennem denne proces. Se mere her på min side om boligrådgivning.

Resume af Lån til bolig:

  • Det er billigst at belåne sin bolig i kreditforeningen samt banken
  • Boligen skal altid godkendes til belåning af kreditforeningen
  • Køb aldrig bolig hvis banken har sagt du ikke har råd
  • Det er altafgørende at man får det rigtige lån optaget i kreditforeningen
  • Uvildig rådgivning sparer tit kunderne for mange penge, da det især er i forbindelse med huskøb og belåning, at banken flænser kunderne med omkostninger.
Scroll to Top