Hvad er et budget?

Med et budget kan du få overblik over hvad dine penge bliver brugt til.

Det kræver lidt arbejde og måske en dyb vejrtrækning at komme i gang. Men bagefter ved du præcis, hvor meget du skal lægge til side til regninger, og hvor meget du har til dig selv at leve for hver måned.

Sådan laver du dit budget

Du finder alle dine indtægter efter skat og regninger for det sidste år og lægger ind i et budget (oftest lavet i Excel ark) under den måned, de skal betales. Disse udgifter trækker du fra dine indtægter og derudfra kan du se, hvor meget du har tilbage til at leve for hver måned.

Hent mit budgetskema her

 
 

Et budget burde være alle mands eje efter min mening. Det giver både et overblik over, hvor meget man har at leve for. Men det betyder samtidig, at man aldrig kommer bagefter med betaling af regningerne, da man lægger det samme beløb til side hver måned. På den måde sparer man op til de dyre måneder på sin budgetkonto.

Et budget giver styr på udgifterne

Mange mennesker ved ikke, hvad de har af udgifter. Hvis de nogensinde har fået lavet et budget, har det været banken, der har lavet det i forbindelse med, at de skulle beregne, hvor meget de ville låne ud til huskøb.

Der er dog rigtig mange penge at spare, hvis man selv sætter sig ind i, hvad man betaler til. Derved får man slettet de ting, der er mulige at slette. Eksempelvis betaler mange mennesker til fitness centre, abonnementer på diverse blade samt medlemskab til alt muligt – uden at bruge det.

Aftaler og abonnementer bliver gennemgået

Det kan være en rigtig god ting at gennemgå de aftaler, man har, en gang imellem. Det drejer sig f.eks. om forsikringer, mobiltelefon, tv, og internetabonnementer mv. Det er meget sjældent, at man ikke kan optimere sit budget og derved spare penge.

Jeg hjælper rigtig mange kunder med at lave og gennemgå deres budget. Det kan være meget uoverskueligt at få overblik over, hvilke regninger der går til hvad, samt hvor tit de skal betales.

Hvis du har brug for hjælp til dette eller andet omkring din privatøkonomi, er du meget velkommen til at kontakte Sund Økonomi.

Resume af hvorfor et budget giver mening:

  • Budget giver overblik over dine indtægter og udgifter
  • Sådan udarbejder du dit budget 
  • Med et budget ved man altid hvad man har at leve for og man ved altid hvad man har tilbage at leve for.
  • Man bør gennemgå sine udgifter en gang imellem, man kan altid optimere og spare nogle penge.
Scroll to Top