Pension ved skilsmisse – Få reglerne her. 

 

Mange er tvivl om, hvordan de står i forhold til deres pension ved skilsmisse. De ved derfor ikke, om de skal dele deres opsparing med ægtefællen eller ej.

Pension ved skilsmisse deles ikke

Din pension indgår normalt ikke i jeres fælles formue. Det betyder, at du kan tage din pension med dig uden at dele den, hvis du bliver skilt. Det gælder langt de fleste pensioner og defineres som de ”rimelige” pensioner. En ‘rimelig’ pension er normalt en pension, hvor størrelsen svarer til, hvad andre personer med samme uddannelse, job og løn indbetaler.

En arbejdsmarkedspension vil ofte være ‘rimelig’, og du vil som regel ikke skulle dele den, hvis du bliver separeret eller skilt. Skifteretten vurderer fra sag til sag, om en pension er ‘rimelig’ eller ej. Kan pensionen ikke betegnes som ‘rimelig’, kan den blive delt mellem jer.

Ægtefællepension

Det er en god ide at undersøge, om der er ægtefællepension i din pensionsordning, og om du kan vælge ægtefællepensionen fra, hvis du er blevet skilt. Det er muligt at vælge den fra ved individuelle pensioner og visse arbejdsmarkedspensioner.

Hvem får forsikringen, der er på din pension ved skilsmisse, hvis du dør og er skilt?

Det er en god ide at få styr på, hvem der får udbetalt penge fra forsikringerne i din pensionsordning, hvis du er skilt, når du dør.

Mens du er gift, er det din ægtefælle, der får pengene, med mindre du har valgt noget andet. Men når du bliver skilt, vil pengene i stedet automatisk gå til dine børn, hvis du har børn. Hvis du ikke har børn, går pengene til de næste i arverækkefølgen, men din tidligere ægtefælle arver ikke pensionen,  uanset hvor langt ud i arverækkefølgen, man skal for at finde arvinger.

Jeg hjælper mange mennesker med rådgivning om pension ved skilsmisse. Læs meget mere om min mulighed for at hjælpe lige her.

 

Resume af Skilsmisse pension:

  • Pensioner deles som udgangspunkt ikke ved skilsmisse
  • De kan kun deles, hvis de ikke er “rimelige” – Skifteretten afgører dette
  • Undersøg, om der er ægtefællepension i din pensionsordning, hvis du skal skilles
  • Dine børn får dine pensioner, hvis du er skilt når du dør
Scroll to Top