Iværksætterkursus

 

Da jeg startede som selvstændig, manglede jeg virkeligt et iværksætterkursus.

Der var mange ting jeg ikke vidste, så jeg manglede helt konkret at kunne få viden om, hvilke ting jeg skulle have styr på ved opstart af virksomhed.

På mit iværksætterkursus lærer du alt det, der er vigtigt, når du skal være selvstændig!

Da jeg startede min virksomhed, tænkte jeg mest på at få oprettet et CVR nr. og en firmakonto. Så var planen, at jeg tog tingene, der kom, løbende. Jeg havde en klar forventning om, at det ville køre på skinner af sig selv. Det var desværre ikke tilfældet.

Der er rigtig mange ting at sætte sig ind i og tage stilling til for at komme rigtig fra start.

Jeg har i min tid som selvstændig mødt rigtig mange iværksættere, der har haft samme udfordring omkring opstarten.

Derfor dette kursus for mindre, nystartede virksomheder.

Hvad får du ud af et iværksætterkursus hos mig?

Jeg har samlet alle de elementer, som jeg selv har erfaring for er vigtige, når man skal starte virksomhed.

Derudover har jeg spurgt over 500 selvstændige om deres ønsker og erfaringer. Det har jeg gjort for at sikre et optimalt forløb, der kan gøre dig parat til at drive din virksomhed med de bedste forudsætninger helt fra starten.

Nedenfor er listet de ting, vi kommer igennem på iværksætterkurset.

Derudover er der altid nogle specifikke ønsker på de forskellige hold, som jeg selvfølgelig tager med ind og gennemgår, således at vi sikrer, at holdet bliver tilpasset dine behov.

Modul 1) Få succes som iværksætter

 • Der er nogle forskellige faktorer, der er afgørende for, om du får succes som iværksætter, uanset hvilken branche du er i. Hvis du har fokus på disse ting fra start, er der meget større sandsynlighed for succes i din virksomhed. Disse ting gennemgår jeg, så dit fokus bliver 100 % målrettet.
 • Vi får derudover lavet en forretningsplan på modul 1 på mit iværksætterkursus. En forretningsplan er en beskrivelse af din virksomhed samt en plan for, hvordan du vil drive den. En forretningsplan skal bl.a. indeholde oplysninger om budget, finansiering, organisering, salg, markedsføring og udviklingspotentiale. Jeg har en skabelon, vi laver planen ud fra.
 • Jeg underviser jer i, hvilke budgetter der er vigtige at lave i forbindelse med opstart af virksomhed. Det drejer sig om: Etableringsbudget, Driftsbudget og likviditetsbudget. Disse budgetter er altafgørende at lave for at få et samlet billede af forventningerne til udviklingen i økonomien i din virksomhed.

Modul 2) Oprettelse og registreringer

 • Når man skal starte som iværksætter, skal man registreres forskellige steder. Dette viser jeg, samtidig med at vi får oprettet et CVR nummer til dem, der ikke har et allerede.
 • Det kan tit være svært at gennemskue, hvilken virksomhedsform der er optimal lige netop for dig. Derfor underviser jeg i de forskellige virksomhedsformer på iværksætterkurset. Så er vi sikre på, at du får den rigtige til din virksomhed.

Modul 3) Skat og Moms

 • Skat og moms er to meget vigtige områder at have styr på, når man er selvstændig. Derfor har jeg selvfølgelig alt med omkring, hvilke regler der er for skat og moms, når man er selvstændig. Jeg hjælper dig med at blive oprettet på Skat.dk, så du nemt kan indberette samt betale din moms og skat til tiden. Jeg underviser i, hvordan Skat og moms udregnes, samt hvilke frister Skat har for indberetning.
 • På modul 3 kurset underviser jeg I fradragsreglerne, når man er selvstændig. Hvad kan trækkes fra, og hvor meget må man trække fra på de forskellige ting. Afskrivningsregler gennemgås også her.

Modul 4) Regnskab, bogføring og fakturering

 • Som selvstændig skal du føre regnskab løbende. Du skal kunne dokumentere dine indtægter og udgifter i virksomheden. Dette er klart nemmest at bruge et regnskabsprogram, hvilket jeg underviser dig i. Jeg lærer dig, hvordan du bogfører dine bilag, fakturerer dine kunder samt nemt kan aflæse i dit regnskabsprogram, hvor meget skat og moms, du eks. skal betale. Jeg underviser primært i Economic og Dinero.
 • Jeg underviser dig også i de faktureringsregler, der er når du skal sende en regning til din kunde. Det er nemlig nogle krav til, hvad den skal indeholde.

Modul 5) Forsikringer, tilladelser og konkurrenceloven

 • Nogle virksomheder skal man have tilladelse til at drive, evt. i form af en autorisation eller bevilling. Det er vigtigt at sikre sig disse. Derudover er der nogle lovpligtige og frivillige forsikringer, du skal have styr på.
 • På iværksætterkurset underviser jeg også i, hvor vigtigt det er, at du sikrer, at din virksomhed overholder konkurrenceloven. Jeg underviser dig i, hvad det indebærer samt kræver af din virksomhed.

Hvis du har et ønske om at gå mere i dybden med selv regnskabsdelen, har jeg lavet et regnskabskursus. Du kan læse meget mere her på siden:

Scroll til toppen